U bent hier
Deelname aan het gemeente- en OCMW bestuur
De meerjarenplanning en het budget werden door de gemeenteraad gejaagd zonder dat er een degelijk inhoudelijk debat mogelijk was.
De gemeentelijke administratie heeft meer dan een jaar hard gewerkt aan het meerjarenplan. De raadsleden kregen het echter maar een paar weken vóór de gemeenteraad waarop dit plan voorgelegd werd, te zien. Verwacht het beleid echt dat dit voldoende tijd geeft om de doelstellingen en actieplannen ten gronde uit te spitten en te keuren. Of heeft men liever dat de oppositie, die in Peer bijna de helft van de burgers vertegenwoordigt, niet deelneemt aan het beleids- en beslissingsproces? Laat staan dat men betrokken wordt bij de besluitvorming.
Stemming een formaliteit?
Een meerjarenplan moet goedgekeurd worden alvorens het kan uitgevoerd worden. Drie dagen voor de gemeenteraad, waarop de keuring geagendeerd was, deelt de burgemeester al via de pers de inhoud ervan mede. Nergens valt er te lezen dat het plan nog moet goedgekeurd worden.
Vooraleer raadsleden op de hoogte gebracht worden van belangrijke beleidsbeslissingen en zelfs vooraleer ze gestemd zijn, worden ze in de pers aangekondigd als voldongen feiten.
Beschouwt het beleid de keuring en stemming door de raadsleden als een overbodige formaliteit?
Uw stem wordt niet gehoord.
N-VA Peer heeft al begin 2013 op de gemeenteraad voorgesteld om een stadsdebat te organiseren. De mensen in Peer zouden dan de mogelijkheid hebben om mee te debatteren over het beleid voor de volgende zes jaar. Het participeer project van het beleid is er te laat gekomen en ging tot op vandaag niet over de doelstellingen. Voor een bestuur is het belangrijk om te weten waar de Perenaar in de toekomst naar toe wil met de gemeente en welke prioriteiten hij stelt.
N-VA Peer is daarom altijd bereid om daarover de dialoog met u aan te gaan.