U bent hier
Toch een stadsdebat?
In de gemeenteraad heeft N-VA Peer reeds met een agendapunt voorgesteld om vanuit het bestuur een stadsdebat te organiseren.
De burgemeester vond een stadsdebat niet direct nodig. Een debat zou later kunnen in het grote participatieproject dat er later zou komen.
Een tweede voorstel was om een kwartier voor de gemeenteraad de burger de kans te geven ‘vragen’ te stellen. De repliek van de burgemeester was dat de burger voldoende mogelijkheden heeft om het bestuur te contacteren (telefoon, mail, bezoek in het stadhuis, informele gesprekken). Van wie hebben we dat nog gehoord? Dergelijk vragenkwartier is o.i. meer officieel bindend en dwingend , maar kan misschien wel moeilijker zijn voor de meerderheid.
Beide voorstellen werden door de meerderheid niet aangenomen.
Goed gezind Peer
Toen we de folder ‘Goed gezind Peer’ in de brievenbus kregen dachten we vooreerst dat er toch een stadsdebat, onder de titel ‘dialoogmoment’ georganiseerd werd. Wat kon praktisch ‘ In dialoog met burgemeester, schepenen en raadsleden’ anders betekenen.
Het angeltje zit in de laatste zin. Er wordt slechts een ‘ Goed Gezinde partij’ vermeld.
Een partij beschouwt zich als het stadsbestuur en kan van Peer de ,Goed Gezindste Gemeente van Vlaanderen’ (wat dat ook moge inhouden) maken.
Dialoogmoment
De burgemeester organiseert nu toch maar een “Dialoogmoment” (What ‘s in a name) vanuit de meerderheid.
Wij vinden het spijtig dat de ‘ burgervader’ niet een debat georganiseerd heeft over de partijgrenzen heen, om alle inwoners erbij te betrekken.
Niettegenstaande deze bedenkingen hopen wij als fractie in de gemeenteraad dat er nuttige dingen uit dit “Dialoogmoment” komen waar Peer en de Perenaar misschien niet meer ‘Goed Gezind’ , maar beter van worden.
Wij willen u niet goed gezind maken, maar wel ons best doen om de voorwaarden te creëren om goed gezind te zijn.