Vlaanderen ondersteunt kwetsbare Peerse gezinnen

Op 14 juni 2020, over deze onderwerpen: Corona, OCMW-raad en sociaal beleid

 

 

De Vlaamse Regering werkte drie concrete maatregelen uit om naar aanleiding van de coronapandemie kwetsbare huishoudens extra te ondersteunen.Ook Peer kan op de nodige steun rekenen.

 

Extra geld voor armoedebestrijding

Peer krijgt een eenmalige subsidie van de Vlaamse Regering om de gevolgen van de coronacrisis aan te pakken. Het gaat om extra geld voor armoedebestrijding en het sociaal beleid ter ondersteuning van kwetsbare huishoudens.


Peer kan rekenen op een eenmalige subsidie van 26.480,74 euro.

 

Consumptiebudget voor kwetsbare doelgroepen
Peer ontvangt daarnaast een eenmalige subsidie om via een consumptiebudget tijdelijk extra financiële ondersteuning te bieden aan kwetsbare gezinnen en alleenstaanden met een laag inkomen. Deze ondersteuning verloopt via een lokaal bestaand of nieuw op te zetten vouchersysteem. Met deze maatregelen wil de Vlaamse Regering zowel de koopkracht van kwetsbare gezinnen versterken alsook de lokale economie zuurstof geven.


Peer kan rekenen op een eenmalige subsidie van 27.951,90 euro.

 

Tijdelijke COVID-19-toeslag via Groeipakket
Peerse gezinnen die door de coronacrisis een inkomensdaling kenden of een gezinsinkomen hebben dat minder dan 2.213 euro per maand bedraagt, kunnen tot slot rekenen op een eenmalige COVID-19-toeslag via het Groeipakket (kinderbijslag). Gezinnen staan zelf in voor de aanvraag.


In heel Vlaanderen heeft deze maatregel een potentieel bereik van 126.133 kinderen en een kost van 15 miljoen euro.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is