4 227 868 euro extra voor Peer en de kerkdorpen dankzij nieuwe Vlaamse Regering

Op 4 oktober 2019, over deze onderwerpen: Beleid & financiën

De Vlaamse gemeentebesturen krijgen de komende jaren in totaal 1,33 miljard euro extra middelen om te investeren in hun gemeente. Voor Peer betekent dat concreet 4 227 868 euro extra. Dat is het gevolg van het nieuw Vlaams regeerakkoord: de Vlaamse overheid neemt de helft van de zogenaamde ‘responsabiliseringsbijdrage’ voor de betaling van de ambtenarenpensioenen over én geeft de gemeenten extra budget voor hun open ruimte. Dat vernam N-VA-fractievoorzitter Liliane Hinoul van de N-VA-ministers uit de regering van minister-president Jan Jambon. Naast deze bijkomende financiering blijft ook het gemeentefonds, de belangrijkste inkomstenbron voor onze steden en gemeenten, de komende jaren elk jaar met 3,5 procent groeien.

 

Goed voor Peer, goed voor Vlaanderen

De nieuwe Vlaamse Regering wil de gemeenten meer financiële ademruimte geven, zodat ze de komende jaren volop blijven investeren. Financieel staan veel steden en gemeenten er niet goed voor. De Vlaamse Regering schiet hen nu te hulp met 1,33 miljard euro aan extra middelen. “Dat komt niet alleen de inwoners ten goede, maar de extra steun is ook vooral een troef voor onze economie en het aantal jobs in Vlaanderen”, verduidelijkt N-VA-fractievoorzitter Liliane Hinoul.

 

Geld investeren in u

“Met dit geld kunnen we onze gemeente écht beter maken. N-VA Peer wil dat de stad met de bijkomende Vlaamse financiering investeert in veilige wegen en fietspaden, een betere ontsluiting van onze regio, een groene leefomgeving en meer veiligheid”, besluit Liliane Hinoul.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is