Industriezone Laarderheide wordt uitgebreid

Op 3 december 2014, over deze onderwerpen: Beleid & financiën, Milieu & Energie

De uitbreiding van deze zone waar een aantal meubelzaken en bedrijven ( o.a. een grond verwerkend- en voertuigenbedrijf ) gevestigd zijn, is voorzien tussen de Bedrijfsstraat en Laarderheidestraat. Ze geeft aan bedrijven de mogelijkheid om hun activiteiten in die zone uit te voeren.

De gronden in de zone zijn al grotendeels verworven door de gemeente, landbouwgrond wordt industriegrond. In de uitbreiding ligt een bos ( eigenaar is het voertuigenbedrijf ) waarin al voertuigen gestockeerd zijn. Sommigen vinden het op een autokerkhof lijken. Dit bedrijf zal nog meer ruimte nodig hebben voor het plaatsen van de materialen die nu al enkele jaren het openbaar domein langs een groot gedeelte van de Bedrijfsstraat innemen. Enkele doordenkers meenden dat het beleid niet doortastend optrad en de situatie tolereerde omdat het beschouwd werd als een toeristische attractie waar Peer nood aan heeft. 

Binnen een paar jaar is de discussie of dat zomaar kan en of het beleid moet optreden van de baan.

Er is al een milieuaanvraag voor het uitvoeren van grondverwerking op het terrein waar het bedrijf in grondwerken gevestigd is. Ze behelst het breken en zeven van puin gedurende 5 dagen in de volgende 2 jaar. Om grondwerken uit te voeren op de voorziene uitbreiding, zal een nieuwe vergunning moeten aangevraagd worden.

Na Wijchmaal ook een breek en zeef installatie voor Laarderheide?

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is