Reactie op tekst website CD&V

Op 28 november 2013, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Kinderopvang

Naar aanleiding van de tekst over de gemeenteraad van woensdag 9 oktober op de website van CD&V Peer willen we even iets rechtzetten. Het is niet zo dat als alle agenda punten eenparig worden goedgekeurd dit in se ook wil zeggen dat Burgemeester Steven Matheï met zijn coalitie (CD&V, SP.A en PeerPlus) goed werk levert. Wij denken dat de inbreng van de oppositie in het maken van de beleidsplannen veel beter kon. Nu zijn de oppositie partijen zo goed als niet gehoord. Wij zien dit zeer als een gemiste kans om vanuit het beleid te laten zien dat ze fel willen inzetten op participatie. Uit dezelfde tekst lijkt het dat wij ook gelukkig zijn met de kredietverlening van 50.000 euro aan Kinderdagverblijf Pinnochio VZW. Wij vonden dat we de kinderen niet in de kou konden laten staan, vandaar dat we dit goed gekeurd hebben. Maar dat wil niet zeggen dat we hier gelukkig mee zijn. Zeker niet omdat dit jaar na jaar terug komt. Dit blijkt uit de tussenkomst van raadslid Simons en raadslid Van Elsacker.

Raadslid Simons (N-VA nvdr) vraagt het woord. Hij uit zijn bezorgdheid over het wel erg hoge bedrag. Er zou een externe audit komen, had hij van schepen Diliën begrepen.

De schepen bevestigt dat in samenspraak met de directie door externe deskundigen zal worden onderzocht waar het tekort juist zit en als dit structureel zou zijn, dan dient dit aangegeven.

Raadslid Van Elsacker (N-VA nvdr ) vraagt het woord. Hij haalt vervolgens een schoendoos boven, waarin al de verkiezingsprogramma’s van de in de gemeenteraad zetelende politieke partijen zijn opgeborgen.

Het raadslid begint vervolgens met de voorlezing van de intenties dewelke de partijen over de kinderopvang in Peer hebben gedaan aan de bevolking. Hij besluit dat alle politieke fracties de kinderopvang in Peer heel belangrijk vinden. Raadslid Van Elsacker wil dit beleidspunt blijvende onder de aandacht houden en bovenaan de “to do”lijst zetten. Hij wil er met zijn fractie aan meewerken, over de partijgrenzen heen.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is