Stadsdebat

Op 20 mei 2013, over deze onderwerpen: Participatie

De N-VA fractie is van mening dat om de inwoners van onze stad effectief en gericht te laten deelnemen aan het beleid, een stadsdebat een goede gelegenheid zou zijn. Dit dient er te komen voordat de beleidsdoelstellingen definitief bepaald zijn, zodat ook de burger zijn visie kan brengen over alle facetten van bestuur( mobiliteit, veiligheid, toerisme, economie, vrije tijd, sociaal weefsel, wonen en milieu, cultuur, financiën, stadsbestuur en diensten, …)voor de volgende 6 jaren. De hoorzittingen in het verleden waren ontoereikend en gaven de inwoners niet voldoende gelegenheid om deel te nemen aan het beleid.

De N-VA fractie heeft dit als agendapunt voor de gemeenteraad voorgedragen.

Op de gemeenteraad van 8 mei heeft de burgemeester dan een presentatie gegeven over het beleidsplan en het participatietraject. Dit participatietraject voorziet een inschakeling van een gespecialiseerde firma voor het opleiden van participatiecoaches. De opleiding zou starten vanaf september.

Voorgesteld werd daarbij dat een stadsdebat als een mogelijke methode voor participatie opgenomen zou worden in het participatieplan en zodoende af te zien van een stemming over dit agendapunt. Gezien er toch onvoldoende voor stemmen zouden zijn, heeft de fractie afgezien van de stemming.

Als we voor ogen houden dat het B(beleids) en B(beheers) C(cyclus) beleidsplan voorgelegd moet worden aan de gemeenteraad voor einde 2013, denken wij dat alles te traag gaat en wellicht te laat zal komen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is