Uw stem voor verandering is niet gehoord.

Op 17 oktober 2012

Beste Perenaar,

Zondag 14 oktober is geschiedenis geschreven voor Peer.  Nooit in meer dan 35 jaar klonk de roep om verandering door u als Perenaar zó luid. En dat er sinds jaren eindelijk een alternatief was om op te stemmen heeft u laten merken, waarvoor onze oprechte dank.
Als nieuwkomers hebben wij, N-VA en Appel,  zeer goed gescoord: samen goed voor 5% meer dan de CD&V, die met 38.5 % een historisch dieptepunt bereikte, een tendens die is ingezet sinds 2000.
Sedert lang heeft CD&V niet meer de absolute meerderheid in zetelaantallen.
Ook de partijen SPA en Peer Plus dienden terrein prijs te geven.

Indien u nu denkt, dat naar dit signaal van de Perenaar geluisterd wordt, dan heeft u het helaas mis.
Opnieuw blijkt dat de mening van de burger, uw mening, er niet toe doet. De verliezende partijen hebben samen een akkoord bereikt voor de komende zes jaren. Een akkoord dat tot stand is gekomen na vele gesprekken over en weer. Zowel binnen Appel als binnen N-VA zijn alle opties om tot een serieuze coalitie te komen met SPa besproken. Een optimale samenwerking met de hoogste garantie voor stabiliteit en gelijkwaardigheid in de groep is voorgesteld, namelijk een schepenverdeling van 2-2-2.  Het belang van u als Perenaar was bij alle constructieve voorstellen het uitgangspunt. Dat dat tot concessies zou leiden was van ondergeschikt belang. Het gaat te ver om u in deze brief mee te voeren naar alle details. Die kunt u lezen op zowel de site van Appel als
van N-VA.

Het is elementaire beleefdheid om nieuwe partijen te feliciteren. Het is tekenend dat dit niet gebeurd is. Het is nog schrijnender dat geen van beide partijen benaderd is om te praten over een eventuele samenwerking waar verandering centraal zou staan.

Ondanks het feit dat uw stem niet is gehoord kijken wij samen met u vooruit. Met deze brief willen wij een aantal zaken bekrachtigen.
Op de eerste plaats zullen wij onze belofte van open en eerlijke communicatie waarmaken vanuit onze positie. Wij gaan ons inzetten voor uw belangen en alles op alles zetten om de verandering die u in Peer wenst, te realiseren.

Als nieuwe oppositie in Peer bespreken wij komende weken op welke manier wij met u de dialoog zullen aangaan. Van zowel N-VA als van Appel mag u een krachtige oppositie verwachten waarbij het uitgangspunt is dat we ieder onze eigen koers varen en daar waar mogelijk onze krachten zullen bundelen. Heeft u nu reeds vragen of bedenkingen, stuur uw reactie dan naar robert.bomans [at] n-va.be of ria [at] appelinpeer.be.

N-VA Peer                                                                        Appel
Poortveld 16                                                                    Zuidervest 24
3990 Peer                                                                        3990 Peer

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is