Agendapunt N-VA Peer: Participatie via de website

Op 10 april 2013, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Participatie

Toelichting:

Uit het  gemeentedecreet
Uit het gemeentedecreet, titel VI, hoofdstuk II Inspraak, Art 199. De gemeenteraad neemt initiatieven om de betrokkenheid en de inspraak van de burgers of van de doelgroepen te verzekeren bij de beleidsvoorbereiding, bij de uitwerking van de gemeentelijke dienstverlening en bij de evaluatie ervan.
Participatie als bevoegdheid

Met een nieuwe burgemeester die “participatie” als bevoegdheid heeft, lijkt de nieuwe bestuursploeg hieraan gevolg te geven.

Project “Peer 3.0”

Het project “Peer 3.0” dat ondermeer inzet op een efficiëntere manier van werken via digitalisering biedt dan ook een uitgelezen kans om voorafgaande in de praktijk om te zetten. 

Overwegende:

Dat digitalisering een bijdrage kan leveren tot meer burgerparticipatie.

 Voorstel van beslissing:

De gemeenteraad:

Hecht haar principiële goedkeuring aan het voorstel, dat de website van de stad Peer melding doet en informatie verschaft over de wettelijke mogelijkheden die de burger heeft inzake participatie
Geeft het college van burgemeester en schepenen de opdracht ervoor te zorgen dat de documenten die hiervoor noodzakelijk zijn, op de website beschikbaar te stellen.
Geeft het college van burgemeester en schepenen de opdracht praktische en reglementaire modaliteiten te onderzoeken om een duidelijk zichtbaar en gebruiksvriendelijk interactief systeem van klachtenbehandeling op de website te organiseren.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is