Agendapunt N-VA Peer: Verslagen en einddocumenten raden en overlegstructuren op extranet

Op 22 december 2014, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

Toelichting:

De adviesraden van de stad Peer leveren een niet te miskennen bijdrage aan degelijke besluitvorming in menig Peers dossier.
Een belangrijk gegeven hierbij is dat de adviezen of de informatie doorstroomt naar de personen die de beslissingen moeten nemen.
De voorbije jaren is er met de komst van het extranet een platform gecreëerd  waarop het voor de raadsleden mogelijk is om bepaalde verslagen online in te kijken. Dit geld nu al voor verslagen van het CBS, jaarverslagen, verslagen van hoorzittingen, verslagen GECORO, verslagen van het AGB.
Helaas is dit niet voor alle adviesorganen het geval.

Overwegende dat:

Er wordt ingezet op een verregaande participatie van de burger. (Actieplannummer 2014000035 van het meerjarenplan)

Er wordt ingezet op digitalisering van de dienstverlening en het aanbod aan diensten en producten en dat in het kader van administratieve vereenvoudiging. (Actieplannummer 2014000034 van het meerjarenplan)

Artikel 200 van het gemeentedecreet van toepassing is, waarbij o.a. staat:
§ 1. Onder voorbehoud van de toepassing van de op dit gebied geldende wettelijke en decretale bepalingen, kan alleen de gemeenteraad overgaan tot de organisatie van raden en overlegstructuren die tot opdracht hebben op regelmatige en systematische wijze het gemeentebestuur te adviseren.
§ 3.  De gemeenteraad stelt de nadere voorwaarden vast voor de representativiteit en regelt de samenstelling, de werkwijze en de procedures van de hier bedoelde raden en overlegstructuren. Daarbij wordt uitdrukkelijk bepaald op welke wijze het gevolg dat aan de adviezen wordt gegeven, zal worden meegedeeld. De gemeenteraad waakt erover dat de nodige middelen ter beschikking worden gesteld voor de vervulling van de adviesopdracht. 
De verslagen en einddocumenten van de hier bedoelde raden en overlegstructuren worden meegedeeld aan de gemeenteraad.

Voorstel van beslissing:

De gemeenteraad van Peer geeft opdracht aan het College van Burgemeester en Schepenen (CBS) om er conform de uitvoering van artikel 200 van het gemeentedecreet, voor te zorgen dat alle verslagen en einddocumenten van alle raden en overlegstructuren op het extranet worden geplaatst. 

 

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is