Drie aanvullende maatregelen om gevolgen coronacrisis aan te pakken

Op 20 april 2020, over deze onderwerpen: Beleid & financiën, Gemeenteraad

De diverse overheden namen inmiddels al heel wat maatregelen om de gevolgen van de coronacrisis het hoofd te bieden. “N-VA Peer wil nog een stapje verdergaan en schuift daarom drie extra bijkomende voorstellen naar voren”, zegt gemeenteraadslid Wesley Kolen. “Het gaat om een verlaging van de gemeentebelasting, een geschenkbon van 20 euro voor elk Peers huishouden, te besteden bij lokale handelaars wanneer ze hun zaak weer mogen openen en tot slot de gratis mogelijkheid voor koppels om hun burgerlijk huwelijk symbolisch over te doen na de coronamaatregelen. Nu vinden burgerlijke huwelijken in beperkte kring plaats. Met de drie voorstellen hopen we de financiële en psychosociale gevolgen voor de Perenaars en lokale handelaars een beetje te verzachten.”

Drie extra maatregelen

Het Peerse gemeentebestuur nam al enkele goede initiatieven om de gevolgen van de coronacrisis in te dijken. “Dat verdient een compliment”, zegt Wesley Kolen. Maar bovenop die initiatieven schuift N-VA Peer drie extra maatregelen naar voren:

  1. Een verlaging van de aanvullende belasting op de personenbelasting van 8 naar 7,5 procent.
  2. Een geschenkbon van 20 euro voor elk Peers huishouden, te besteden bij lokale handelaars wanneer hun zaak weer open mag.
  3. De mogelijkheid voor koppels om hun burgerlijk huwelijk kosteloos symbolisch over te doen met alle vrienden en familie na de coronamaatregelen. Nu vinden huwelijken plaats in beperkte kring.

“Op die manier hopen we de koopkracht van de Peerse huishoudens een impuls te geven, onze lokale handelaars een steuntje in de rug te geven in deze zware tijden en Perenaars die hun burgerlijk huwelijk enigszins in het water zagen vallen toch de kans te geven om een van de mooiste dagen in hun leven alsnog ten volle te beleven”, besluit Wesley Kolen. De gemeenteraad beslist op woensdag 22 april over de voorstellen. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is