Verslag gemeenteraad december 2015

Op 30 december 2015, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Gemeenteraad

1. Voor de levering en plaatsing uitrusting Breugelhoeve werden de lastvoorwaarden en gunningswijze goedgekeurd. Dat zal gebeuren met een vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met bekendmaking.

Kosten voor de speeltuigen en plaatsing geraamd op 176.472,45 euro. Een raming tot op de eurocent?

 

2. De verlenging van het bestaande recht van opstal aan tennisclub De Krekel voor 10 jaar wordt goedgekeurd met de opmerking dat de termijn ingaat op 17 juni 2014. Het is aan de organisatie om de verlenging tijdig aan te vragen.

 

3. De parking van de Okay ( opening voorzien in februari 2016), Burkel 12, zal buiten de openingsuren een openbaar karakter hebben. Betreffende dat gebruik ( netheid, toezicht, beschadigingen, …) is er een overeenkomst tussen Okay en de stad Peer.

 

4. De dienstverlening van de Welzijnsregio Noord Limburg (OCMW van 9 gemeenten) wordt uitgebreid met een dienst “Integratie van personen van buitenlandse afkomst” wordt goedgekeurd.

Omdat een subsidieaanvraag ( Max 150.000 euro) uitging van de welzijnsregio en niet van uit een intergemeentelijke samenwerking zoals gesteld in de voorwaarden, werd ze niet verkregen. De burgemeester begrijpt niet dat het project om die reden niet goedgekeurd werd. Er zou een precedent zijn waar in dezelfde context er toch een goedkeuring was. Van wanneer dat precedent dateert en welk het betrokken ministerie was, werd niet gepreciseerd.

N-VA raadslid Liliane Hinoul: De minister (Homans) moet zich houden aan de voorwaarden. Als advocaat moet u weten dat het anders gevolgen kan hebben.

Voor ons heeft de minister correct gehandeld. Ter vergelijking: als er iemand door een rood licht rijdt en er goed vanaf komt, wil dat dan zeggen dat hij verder rode lichten mag negeren?

De subsidieaanvraag zelf bevond zich niet in het dossier over dit agendapunt.

Per gemeente zou de subsidie Max 16.600 euro betekenen ( zeker geen grote investering voor een, zoals geargumenteerd, belangrijk project). Gaat de uitbreiding met deze dienst toch door?

 

5. De oprichting van een Intergemeentelijke projectvereniging Regionaal Landschap Kempen en Maasland ( aanvraag tot Intergemeentelijk Onroerend Erfgoeddienst en afgevaardigden) werd goedgekeurd.

 

6.Verzoekschrift “In the name of love”: intrekking raadsbesluit m.b.t. afschaffing van de gemeenteweg in tracé Waarheidestraat in Grote Brogel.

Er was niet echt een duidelijke toelichting in het dossier. De indieners hadden het recht dit agendapunt toe te lichten op de gemeenteraad, dit is niet gebeurd.

Het raadsbesluit wordt niet ingetrokken.

 

7. Openstelling functie secretaris stad en OCMW via externe werving.

Buiten de publicatie van de vacature en een online advertentiecampagne voert Motmans en Partners een directe search uit.

 

8. De 2 compensatiedagen voor het gemeentepersoneel worden in 2016 toegevoegd aan het jaarlijks verlof.

 

9. Het belastingreglement aanvullende personenbelasting wordt aangepast, gezien ze geheven wordt op de personenbelasting geheven door het Rijk en het Gewest.

Het is een technische wijziging, de gemeentebelasting blijft 8,5 % de volgende jaren

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is