N-VA Peer rondt de kaap van 100 straatbezoeken

Op 6 september 2016, over deze onderwerpen: Activiteiten & Afdelingswerking, Het klimaat in uw straat

klimaat in [uw straat] (HKIUS)

In 2013 rijpte op een bestuursvergadering van N-VA Peer het idee om een wekelijks participatie-initiatief op poten te zetten. Het initiatief kreeg de naam ‘Het klimaat in [uw straat]. Vanaf dat moment trok een ploeg van N-VA Peer elke zaterdag naar een straat in Peer. Daar belden we bij de mensen thuis aan. We hebben steeds drie vragen in petto voor de inwoners van de desbetreffende straat. De vragen omvatten de thema’s veiligheid, sociaal welbevinden en de inrichting van de straat. De straatbewoners quoteren deze drie thema’s met een score van nul t.e.m. tien. De totale score in de straat wordt nadien gepubliceerd op de website van N-VA Peer.

Participatie op maat

“Burgerparticipatie is voor ons een belangrijk thema. In de gemeentepolitiek worden veel beslissingen genomen die een grote invloed hebben op het dagelijks leven van elke burger. Het is wat ons betreft daarom ook belangrijk dat de gemeentepolitiek dicht bij de burger staat. De stem van de Perenaars is daarin cruciaal, zij zijn namelijk de eersten die de gevolgen van beleidskeuzes ervaren. Omdat N-VA Peer van mening is dat er nog ruimte voor verbetering is in het participatiebeleid van het beleid in Peer, zijn we zelf gestart met het project ‘Het klimaat in [uw straat]’. We wilden bereikbaar zijn voor en voeling houden met de Perenaars, óók in niet-verkiezingstijd. Dit initiatief voldoet aan al die voorwaarden”, aldus N-VA-fractievoorzitter Wouter Van Elsacker.

Resultaten

N-VA Peer bezocht inmiddels 100 straten in Peer. “Naast de vele leuke babbels en uitstekende suggesties vanwege de Perenaars kunnen we ook heel concrete resultaten voorleggen. Ondanks onze rol in de oppositie konden we in samenwerking met de technische dienst 53 dossiers openen, gaande van het verwijderen van dode bomen tot het aanpakken van putten in de weg. 30 dossiers zijn inmiddels afgehandeld, 23 lopen nog. Soms slechts kleine zaken die toch voor de nodige ergernis zorgden”, zegt Wouter Van Elsacker.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is